Utolsó frissítés: 2013. október 10. csütörtök Megjelent: 2013. október 10. csütörtök

 


 

Az ImmunoGenes Kft lett szeptemberben a hónap induló vállalkozása

 

A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ünnepség keretében adta át Kacskovics Imrének az ImmunGenes Kft  ügyvezető igazgatójának, aki kiemelte, hogy nemzetközi szinten is elismert, tapasztalt szakemberekkel dolgoznak, és a mostani elismerés biztatást jelent munkájuk folytatásához:

 

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/atadtak-a-szeptemberi-dij-a-sikeres-vallalkozasokert-elismereseket


Kacskovics Imre az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és Bősze Zsuzsanna a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpontban új eljárást fejlesztettek ki. A védekező rendszer egyik kulcsmolekuláját nagyobb mértékben kifejező, genetikailag módosított egerek és nyulak fokozott immun-válaszképessége új lehetőséget kínál a terápiás, diagnosztikai és kutatási ellenanyagok előállítása terén, mivel olyan betegségek kiváltói ellen is képesek ellenanyagot termelni, amelyek esetén az eddigi eljárások kudarcot vallottak. Ennek kiaknázására 2007-ben szabadalmi bejelentést tettek, amelyet a mai napig az Európai, Ausztrál és Hong Kong-i Szabadalmi Hivatalok nyilvánítottak szabadalomnak (EP 2097444, AU2007323049, ill. HK1134305). A két intézmény szellemi tulajdonának hasznosítására, egy eredményesen működő gazdasági társaságot alapítottak (ImmunoGenes Kft). Az ígéretes technológia és annak megvalósítása iránti elkötelezettség hatására a kutatás-fejlesztésbe sikerült nemzetközi szinten is elismert, és jelentős nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező menedzsmentet, kiváló kutatókat, valamint hazai és külföldi magántőkét, és közel 350 mFt pályázati forrást bevonni. Az ImmunoGenes Kft. és a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont kutatási együttműködése a Kft megalapítása óta öt színvonalas tudományos közleményt eredményezett. Legújabb fejlemény, hogy az ImmunoGenes és a Magyar Fejlesztési Bank, Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. közös vállalkozást hozott létre (ImmunoGenes-ABS Zrt), amely megrendelésre ellenanyagot fejleszt, ill. genetikailag módosított állatokat hoz létre. Az ImmunoGenes-ABS Zrt fejlesztési tevékenységét részben a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpontban bérelt laboratóriumban végzi.

Copyright 2011 Az ImmunoGenes Kft lett szeptemberben a hónap induló vállalkozása.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free